Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Alumínium „gyöngyözése”

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

demeter eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Mi lesz ha használatba veszem a motort? Vagy ha a karburátorból rácseppen a benzin-olaj keverék? Küzdelem, az biztos...
    Az egyik hozzászólásomban már említettem azt a trutyit ami lehozza. Amúgy ha karbiból rácseppen a benzin, vagy az olaj vagy mindkettő, akkor csak letörlöd száraz zsebkendővel. Nagyobb gondod lesz azzal mikor felakad az úszó és folyik orrán száján a benzin meg az olaj, utána meg mikor szétszeded az úszóház tele van benzinnel és ha nincs nálad fecskendő akkor pocsolhatod ki belőle a benzint ami szépen beteríti az egész blokkot Amúgy a benzin jó oldószer, lemossa az olajat

Nekem a kipufogókönyök ereszt egy kicsit a hollandernél, attól tud szép fekete lenni az egész blokk, de száraz zsebkendővel áttörlöm és nem is látszik, hogy volt ott valami. Mikor meg hazaérek akkor benedvesítek egy zsebkendőt a fent említett löttyel és minden maradékot leszed. Ne izgulj, nem lesz az olyan vészes. Nekem a polírozott felületen sokkal jobban meglátszik, hogy oxidálódott, mint bármilyen gyöngyözött részen. Ennek ellenére szeretném majd egyszer felpolírozni az egész blokkot, de azt meg utána minimum minden télen fel kellene políroznom, de igazából havonta is ráférne.

Komment

Igen, és meg is jegyeztem a könyvjelzőkben.
      A foltbenzin még elbánt eddig a sima olajjal, így nem kellett más.
      Kipufogóhoz aszbesztzsinórt nem használsz? Mert a sima karika tömítés kevés oda, ezt már tapasztaltam.

Mint alternatíva, erről mit gondoltok?

Komment

demeter eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
        Kipufogóhoz aszbesztzsinórt nem használsz? Mert a sima karika tömítés kevés oda, ezt már tapasztaltam.
        Nem, eddig meg sem fordult a fejemben. Múlthéten utánahúztam egy kicsit, a bal oldali egész szépen zár, nagyon minimálisan szivárog, viszont a jobb oldali jobban mocskol. Hogy használod az azbesztet? A könyökre tekered a peremhez, vagy a gyűrűt tekered körbe vele?

Meg amúgy hol lehet azbesztszalagot/azbesztfonalat kapni Bandibán kívül Szegényt nem akarom már lenyúlni, így is annyi mindent adott ingyen, meg annyit segített, hogy már rosszul érzem magam.

Komment

A könyök perem alá vagy 3 menetben, a hollander meg bepréseli meghúzáskor. De ez már off itt.

Komment

Helló!A T5 motorblokkomat még nem pucoltam meg semmivel,még egyben várja a sorát.Lehet én is a gyöngyözés mellett leszek.Homokfúvatni is lehetne a házat kívülről úgy hogy kivéve belőle az alkatrészeket és ismét összerakni a két felet rá a fedelet is és minden nyílást kitakarni és csak kívülről megtisztítani.Most találtam olyant,hogy blokkot nem jó homokfuvatni,mert a szemcsék szinte beivódnak az anyagba és majd a használatkor az olajjal a szemcsék szép lassan kimásznak és akár kárt is okozhatnak.Gondolom csak külső tisztításnál nem nagyon lehet gond ebbőlVagy igen?Mit javasoltok inkább?

Komment

Kedves demeter!A blokkal kapcsolatosan az eloxálás áll legközelebb a valós gyári-hoz énszerintem. Nekem személy szerint az tetszik igazán és a dekli közepén a csík polírozva. A papír tömítes szerintem nem rossz csak felrakáskor mint két oldalra pasztát kell kenni és nem fogja beszívni az olajat. Ez persze ízlés dolga én ezt javaslom, nekem ez vált be. Az olajjal át itatott papír tömítés felett eljárt az idő. Ha még mondhatok valamit nekem személy szerint nem tetszik az öreg vasakon az agyon polírozott blokk és hasonló megoldások mert nem korhű legalább is szerintem nem az. Még akkor is macerás ha csak diszletnek van a gép nemhogy még használják is . Üdv. Sepy.
              demeter kedvelte ezt.

Komment

Sepy, tettem pasztát mindkét blokkfélre, ettől függetlenül maga a papír még érintkezik az olajjal és lassan (hónapok alatt) magába szívja annyira, hogy "továbbadja" a blokk külső felére.
                A túlpolírozással tökéletesen egyetértek, nekem sem ízlésem. Remélem kerül még felújítani való Pannónia a kezeim közé, ott majd másként csinálom a felület "kikészítését".
                OdinHEM és sepy kedvelte ezt.

Komment

Ilyen lett a blokk, fémszórás után.

https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater
                  Utoljára szerkesztve a következő által: Domi; 2013 máj. 26, 20:13.

Komment

Domi eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                    Ilyen lett a blokk
                    Szia, nekem nem jó a link.

Komment

http://kepfeltoltes.hu/130526/2013-0...toltes.hu_.jpg
                      http://kepfeltoltes.hu/130526/2013-0...toltes.hu_.jpg

Na most hátha jólesz.
                      OdinHEM, Che és 3 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Ezek már jók.
                        Nagyon szép lett!
                        sepy és OdinHEM kedvelte ezt.

Komment

Kedves Domi! Ez nagyon szép én is erről beszéltem előzően, ez áll igazán közel az eredetihez és ízléses.
                          OdinHEM kedvelte ezt.

Komment

Köszönöm, a cél nálam is az eredeti állapot visszanyerése lenne, nem szeretném agyon polírozni.
                            OdinHEM és sepy kedvelte ezt.

Komment

Lehet, hogy nagyon amatőr kérdés lesz, de a gyöngyözés a karcokat, korábbi csiszolásnyomokat, stb. is eltünteti a felületből?

Komment

Nem .nem , nem ....20 karakter
                                sepy és OdinHEM kedvelte ezt.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X